Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΤΡΙΠΟΛΙΤΟΥ

«ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ  Ή  ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ; »


Η "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ" σας παρουσιάζει το νέο κύκλο τρίωρων σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης, τα οποία θα υλοποιήσει άμεσα σε συνεργασία με την Κοινωνιολόγο κα Τριπολίτου Διονυσία.








Τα σεμινάρια είναι τα ακόλουθα:



1. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:

Η οργάνωση του χρόνου σε σχέση με τον εαυτό μας, με την οικογένεια και μέσα στον κόσμο των επιχειρήσεων υπήρξε για πολύ καιρό το κέντρο βάρους απασχόλησης, τόσο στο επίπεδο μελέτης για την κατανόηση των διαπροσωπικών σχέσεων και για την αύξηση της παραγωγικότητας μέσα στις επιχειρήσεις, όσο και στο επίπεδο της αποτελεσματικής διανομής του χρόνου των ανθρώπων, όταν λειτουργούν μέσα σε οποιαδήποτε ατομική ή ομαδική δραστηριότητα. 
Διαθέτουμε έξι διαφορετικούς τρόπους που καθορίζουν την οργάνωση του χρόνου μας στο κοινωνικό και επαγγελματικό μας περιβάλλον: 
Ø Η απόσυρση, 
Ø οι τελετουργίες, 
Ø το χασομέρι, 
Ø οι δραστηριότητες, 
Ø τα «παιχνίδια» (games people play), 
Ø οι αυθεντικές σχέσεις ή η «συνάντηση». 

Αυτοί οι έξι τρόποι στην οργάνωση του χρόνου, μας επιτρέπουν να μετριάσουμε
Ø το «σχήμα», και 
Ø τη «ένταση» των συναλλαγών μας. 


2.ΛΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ:

Ναι μεγάλωσε! Και τώρα από την μωρουδίστικη μυρωδιά, οι ορμόνες του εφήβου. Από την ακατάσχετη διάθεση συνομιλίας, η απομόνωση που σε ξενίζει. Από την συναίνεση, η κόντρα που σε παγώνει. Από την ευγένεια, η αλόγιστη χρήση επιθετικής φρασεολογίας. Από την άπλετη διαθέσιμη αγκαλιά, η επιλεκτική τρυφερή στιγμή. Από την υπερηφάνεια του ρόλου ως γονιός, της υπομονής και της ψυχραιμίας, η πλήρη αμφισβήτηση των μεθόδων και των επιλογών επικοινωνίας. Εκεί άρχισε η αναζήτηση και καταγραφή με όσους οι θύμησες τους και η μνήμη τους επιτρέπουν να θυμούνται. Γιατί είναι αλήθεια ότι οι γονείς ξεχνάμε ότι κάποτε ήμασταν και εμείς έφηβοι!

Επικοινωνήστε μαζί μας: http://stepping72.blogspot.gr/p/blog-page_22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου